Програма обміну ламп розжарювання розширилася на нові сегменти споживання
Ілюстраційне фото: Federico Bottos on Unsplash

Програма обміну ламп розжарювання розширилася на нові сегменти споживання

Міністерство економіки України оголосило про продовження програми заміни ламп розжарювання на світлодіодні лампи. Аналіз попиту показує, що нагальні потреби домогосподарств у світлодіодних лампах в основному задоволені. Уряд розпочав другу хвилю проєктів, спрямованих на школи, дитячі садки та лікарні. Програма фінансується ЄС.

Розширена програма заміни ламп охопить не лише дитячі садочки та школи, а й спортивні та музичні школи, автошколи та всі інші навчальні заклади. Поліклініки, лікарні, стоматологічні клініки, дослідницькі центри та інші заклади охорони здоров'я також отримають вигоду від обміну ламп.

За новою програмою кожен заклад зможе обміняти три лампи на 10 м2 для класів, учительських, палат та процедурних кабінетів, а також дві лампи на 10 м2 для загальних приміщень.

Для участі в програмі заміни ламп необхідно подати заявку через портал Дія↗️.
Протягом тижня зв'яжеться представник Укрпошти з детальними інструкціями щодо отримання енергозберігаючих ламп.
Отримувач повинен здати лампи розжарювання до органу місцевого самоврядування для подальшої утилізації.

За даними Міністерства економіки, чотири мільйони українців вже замінили 20 мільйонів лампочок в рамках програми, спрямованої на зменшення споживання електроенергії. Однак, щоб зменшити навантаження на енергетичну систему країни, планується замінити ще близько 50 мільйонів ламп розжарювання.
Идентификатор: 15470