Мінтранс: Відбулася презентація проектів з розбудови Міжнародного аеропорту `Львів`

Мінтранс: Відбулася презентація проектів з розбудови Міжнародного аеропорту `Львів`

У приміщенні Львівського палацу культури залізничників пройшла презентація проектів з розбудови Міжнародного аеропорту `Львів`.

Інтерес до презентації проектів виявили представники 36 компаній.

`Навряд чи в Україні ще до якогось проекту є такий інтерес. Цей проект для бізнесу цікавий і, до того ж, абсолютно окупний, – сказав Йосип Вінський. – У мене немає сумнівів, що інвестора ми знайдемо`.

Присутні мали змогу ознайомитися з проектами будівництва нового термінального комплексу та аеродрому Львівського аеропорту.

Пропускна спроможність існуючого терміналу у Львівському аеропорту зараз становить 200 пасажирів за годину. Що ж стосується майбутнього терміналу, то він зможе пропускати 1000 пасажирів за год, а при потребі – більше 2000 пасажирів за годину. Також проект передбачає будівництво чотириповерхового гаража на 400 паркувальних місць, відкритого паркінгу на 900 паркувальних місць. Планується, що загальна площа становитиме 39 тисяч квадратних метрів.

`Ми задоволені рівнем співпраці між Мінтрансзв’язку та місцевою владою`, – сказав голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть. – Львів і Львівська обладміністрація підтримуватимуть усі роботи з розбудови аеропорту`.

За словами генерального директора ДП `Міжнародний аеропорт `Львів` Олександр Загреви, зараз проект нового терміналу знаходиться на стадії завершення розробки робочої документації. Потім проект буде передано до Державної експертизи. Орієнтовно у червні цього року повністю завершиться проектування терміналу Львівського аеропорту.

`Ми шукаємо провідні світові компанії, які не просто прийдуть і вкладуть гроші, а які зможуть зробити європейський рівень послуг, і, найважливіше – залучити авіакомпанії, які сюди будуть привозити людей. Адже аеропорт – це перш за все пасажири`, – зазначив Йосип Вінський, додавши що всі роботи мають бути завершені за рік до проведення Євро – 2012.

Що стосується аеродрому, то вже до кінця наступного року планується повністю завершити його реконструкцію.

Зараз Львівський аеропорт має аеродром класу В зі штучною злітно-посадковою смугою розміром 2510×45 метрів, після реконструкції довжина смуги складатиме 3200 метрів.

Паралельно Украерорух оновить усю систему управління повітряним рухом, яка дозволить в комплексі завершити реконструкцію.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5917