Мінрегіонбуд: Німецькі компанії мають намір споруджувати в Україні аеропорти й стадіони

Мінрегіонбуд: Німецькі компанії мають намір споруджувати в Україні аеропорти й стадіони

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом та делегатом німецької економіки в Україні Карин Рау.

Під час зустрічі сторони обговорили умови залучення німецьких компаній до діяльності у будівельному секторі України, можливості реалізації інвестиційних проектів у будівельній галузі, зокрема у контексті підготовки до Євро-2012 та питання енергоефективності у будівлях.

Пан Посол поінформував Міністра про наміри німецьких фірм брати участь у спорудженні аеропортів та стадіонів в Україні, а також будувати об’єкти інфраструктури в рамках підготовки українських міст до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Василь Куйбіда зазначив, що коли мова йде про спорудження об’єктів за державними програмами, то український Уряд вітає наміри іноземних компаній споруджувати ці об`єкти, інвестуючи в них свої кошти під державні гарантії. Міністр також поінформував пана Посла, що перелік таких об’єктів є публічним і він буде наданий німецькій стороні із зазначенням термінів оголошення тендерів, щоб, у разі зацікавлення ними німецькими фірмами, вони мали змогу вчасно подати документи і взяти участь у тому чи іншому тендері.

Сторони також домовилися найближчим часом створити українсько-німецьку робочу групу з питань будівництва, яка займатиметься напрацюванням шляхів вирішення проблемних питань, які виникають у німецьких будівельних компаній, що мають намір працювати в Україні.

Досягнуто домовленості і щодо співпраці сторін у адаптації української законодавчої бази, яка регулює будівельну діяльність до норм ЄС.

Василь Куйбіда, що через кілька тижнів Мінрегіонбуд завершить роботу над розробкою концепції реформування будівельної галузі в післякризовий період і висловив сподівання, що майбутня українсько-німецька робоча група з питань будівництва вивчить цей документ і надасть до нього свої критичні зауваження.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5904