Іван Васюник: Уряд сфокусує всі ресурси на реалізації ключових проектів ЄВРО-2012™ у чотирьох містах

Іван Васюник: Уряд сфокусує всі ресурси на реалізації ключових проектів ЄВРО-2012™ у чотирьох містах

Уряд має намір переглянути план фінансування міст, які готуються прийняти фінал чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це сьогодні повідомив Віце-прем`єр-міністр Іван Васюник, коментуючи рішення УЄФА щодо визначення міст-господарів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

`Сьогоднішнє рішення УЄФА є відповіддю на песимістичні погляди, які лунали не тільки в Україні, але і за її межами. Я хочу подякувати УЄФА за відповідальне і чесне рішення. Я хочу підтвердити, що Уряд після цього рішення сконцентрує всі свої ресурси на організацію проектів до Євро-2012`, - сказав Іван Васюник.

Також Віце-прем’єр наголосив, що Уряд планує залишити часткове фінансування проектів, які в рамках підготовки до футбольного турніру готувалися у містах Дніпропетровськ та Одеса.

`Уряд має намір уважно переглянути разом із керівництвом обох цих міст всі проекти за програмою з підготовки України до Євро-2012™. І на пропозиції міст, виходячи з реальних можливостей бюджету, зберегти частину фінансування для завершення тих або інших інфраструктурних об`єктів`.

Віце-прем’єр наголосив, що така позиція уряду виходить з того, що підготовка до турніру здійснюється не лише для проведення ЧЄ-2012, а головним чином для громадян, які мешкають у містах, які були визначені як кандидати.

Водночас за словами Віце-прем’єра, Україна найближчим часом очікує від УЄФА рекомендації щодо підготовки Києва, Донецька, Львова і Харкова до проведення Євро-2012.

`Ми очікуємо, що найближчим часом буде сформована офіційна позиція УЄФА про необхідність змін, зокрема, в трьох містах, окрім Києва, тому що Київ вже кваліфіковано як місто, яке може проводити групові матчі, а також півфінал`, - сказав Віце-прем`єр.

За словами урядовця, по кожному із трьох міст – Донецьк, Харків та Львів – будуть підготовлені окремі рекомендації, на чому варто сфокусувати фінансові та управлінські зусилля.

Нагадаємо, Виконком УЄФА ухвалив рішення про те, що матчі Чемпіонату Європи з футболу 2012 року пройдуть у чотирьох українських та чотирьох польських містах.

Україну представлятимуть Київ, Львів, Донецьк і Харків. УЄФА продовжить відстежувати прогрес українських міст у підготовці до ЧЄ-2012. Остаточне рішення по трьох містах УЄФА ухвалить 30 листопада цього року.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5902