Держкомзем: Ветеранам війни, матерям-героїням та інвалідам першої групи позачергово надаються послуги з ведення державного реєстру земель

Держкомзем: Ветеранам війни, матерям-героїням та інвалідам першої групи позачергово надаються послуги з ведення державного реєстру земель

Під час прес-конференції, яка відбулася у Державному комітеті України із земельних ресурсів 7 травня, заступник генерального директора ДП `Центр державного земельного кадастру` Ігор Долинський оприлюднив наказ Центру дзк, підписаний 6 травня ц. р. на виконання доручення Держкомзему, щодо надання послуг з ведення державного реєстру земель окремим категоріям громадян.

Відтепер, згідно з наказом, учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, жінкам, яким присвоєно почесне звання України `Мати-героїня` та інвалідам першої групи позачергово надаються послуги з ведення державного реєстру земель (заповнення держакта на право власності на земельну ділянку; перевірка і обробка інформації на магнітних носіях; державна реєстрація держакта на право власності на земельну ділянку, договору оренди (суборенди) землі в державному реєстрі земель (у книзі реєстрації); внесення (надання) відомостей до (з) бази даних автоматизованої системи державного земельного кадастру; внесення запису до Поземельної книги).

Водночас заступник Голови Держкомзему Антон Третяк зазначив, що позачергове отримання земельної документації – це лише перший крок до забезпечення соціального захисту цих окремих категорій громадян. Надалі, якщо Міністерство фінансів та Міністерство економіки України погодять таке рішення, послуги надаватимуться безоплатно. Є два шляхи компенсації надання таких послуг – за рахунок прибутків Центру державного земельного кадастру чи з бюджету.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5890