Уряди України та Німеччини мають намір підписати угоду щодо співпраці по підготовці Євро-2012 року

Уряди України та Німеччини мають намір підписати угоду щодо співпраці по підготовці Євро-2012 року

Віце-прем’єр-міністр України у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря повідомив, що Уряди України та Німеччини мають намір підписати рамкову угоду щодо співпраці по підготовці до проведення Чемпіонату Європи 2012 року. Про це Віце-прем’єр-міністр заявив на під час спільної з Державним секретарем Федерального міністерства економіки та технологій Берндом Пфаффенбахом прес-конференції за підсумками четвертого засідання українсько-німецької Групи високого рівня з економічного співробітництва.

`Ми погодились, що є потреба зробити рамкову угоду між Німеччиною та Україною щодо співпраці по Євро 2012 за тією моделлю, яку Німеччина має з Південно-Африканською Республікою, яка буде проводити Чемпіонат світу з футболу в 2010 році`, - зауважив Григорій Немиря.

Він підкреслив, що Німеччина має досвід в організації та проведенні великих спортивних заходів, зокрема чемпіонатів світу і Європи з футболу. Крім того, за словами урядовця, ряд німецьких фірм вже працюють в Україні по проектах пов’язаних з Євро-2012. `Ми це цінуємо, тому що вважаємо це запорукою якості тих об’єктів, які будуть будуватися німецькими фірмами, або за участю німецьких фірм`, - підкреслив Григорій Немиря.

У свою чергу Бернд Пфаффенбах наголосив, що Німеччина зацікавлена брати участь у підготовці до проведення Євро-2012 та після проведення відповідних консультацій зможе запропонувати конкретні проекти.

Довідково: 27-28 квітня у Києві відбулося четверте засідання українсько-німецької Групи високого рівня з економічного співробітництва. Українську частину Групи високого рівня очолював Віце-прем’єр-міністр України у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря, німецьку частину комісії – Державний секретар Федерального міністерства економіки та технологій Бернд Пфаффенбах.

За результатами засідання було підписано протокол між Міністерством економіки України та Федеральним міністерством економічного співробітництва і розвитку Федеративної Республіки Німеччина про продовження двосторонніх українсько-німецьких переговорів щодо співпраці для економічного розвитку.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5840