Мінтрансзв`язку: Залучений Урядом кредит на будівництво доріг буде використаний максимально ефективно

Мінтрансзв`язку: Залучений Урядом кредит на будівництво доріг буде використаний максимально ефективно

Кредит Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 400 мільйонів доларів для покращення українських доріг та підвищення безпеки руху є найбільш ефективним кредитом, залученим Урядом, переконаний Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський.

Виділений Міжнародним банком реконструкції та розвитку кредит на покращення стану і якості ділянки довжиною 120 кілометрів автомагістралі M-03 (між Борисполем і Лубнами) автомагістралі `Київ-Харків-Довжанський` дозволить підвищити безпеку руху по всій мережі автошляхів України, вирішивши проблему модернізації та реконструкції автошляхів, на яких спостерігається найбільша концентрація аварійно-небезпечних ділянок.

`Цей кредит – найефективніший, адже в ньому закладено багато переваг. По-перше, це низька відсоткова ставка: міжнародна організація дає кредит на тривалий період під 5-6% річних, – сказав Йосип Вінський. – По-друге, це ефективний контроль за якістю виконаних робіт та інженерного супроводу`.

За словами Йосипа Вінського, процедура використання коштів – 400 мільйонів доларів – буде абсолютно прозорою.

`Відповідно до умов цієї Угоди, буде проведено тендер на будівництво та реконструкцію доріг за європейськими стандартами`, – зауважив Міністр.

`Така модель дозволяє кардинально змінює радянські підходи і дозволяє вибудувати абсолютно правильну модель будівництва і реконструкції автошляхів`, – сказав Йосип Вінський.

За словами Міністра, за цією аналогією в Україні вже розпочато реалізацію кількох проектів, серед яких – дорога Чоп-Львів-Київ.

`І я можу сказати, що цілком задоволений роботою: ця дорога – європейського рівня якості. Тобто, Україна отримує ті дороги, за які нам не буде соромно перед іншими державами`.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5845