Мінприроди: Проведено нараду щодо врегулювання ситуації з надання земельних ділянок в АР Крим

Мінприроди: Проведено нараду щодо врегулювання ситуації з надання земельних ділянок в АР Крим

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.11.2008 №1395-р в АР Крим для врегулювання ситуації з надання земельних ділянок для будівництва індивідуального житла в Алуштинському (в т.ч. на території Ізобільненської сільської ради) та Сімферопольському регіонах працювала урядова комісія під керівництвом Міністра охорони навколишнього природного середовища України Г.Філіпчука.

Також в Раді міністрів Автономної Республіки Крим відбулася нарада з головами державних, республіканських природоохоронних органів, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Автономної Республіки Крим.

Під час відвідання полігону ТПВ м. Ялта (смт Гаспра) Міністром Г.Філіпчуком було визнано, що для розв’язання проблем поводження з відходами ТПВ м. Ялта необхідно вжити таких заходів:

1.Встановити межі Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника з урахуванням виключення зі складу його земель полігону ТПВ.

2. Реалізувати проект з рекультивації Ялтинського полігону ТПВ (до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України `Про виділення коштів для проведення невідкладних заходів щодо ліквідації надзвичайної ситуації, яка склалася на території полігону твердих побутових відходів в районі смт Гаспра міста Ялти).

Під час відвідання Лівадійського, Місхорського та Масандрівського парків-пам’яток садово-паркового мистецтва на робочій нараді з державними адміністраціями парків Міністром охорони навколишнього природного середовища надано пропозицію щодо розв’язання проблеми використання території шляхом компромісу між дотриманням природоохоронного законодавства та інтересами місцевих громад.

Міністр Георгій Філіпчук провів зустрічі з головою Верховній Ради АРК, головою Ради міністрів АР Криму, керівництвом та колективами Рескомзему АР Крим і Рескомприроди Криму.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5841