360 об’єктів увійшли до Переліку пам’яток культурної спадщини та інших об’єктів громадського призначення для зовнішнього художнього освітлення

360 об’єктів увійшли до Переліку пам’яток культурної спадщини та інших об’єктів громадського призначення для зовнішнього художнього освітлення

Питання зовнішнього художнього освітлення фасадів будинків і споруд у Києві знаходяться на контролі у керівництва міста та виконавчих структур КМДА. На сьогодні складено і затверджено `Перелік пам’яток культурної спадщини та інших об’єктів громадського призначення для зовнішнього художнього освітлення`. Перелік складається з 360 об’єктів для художнього освітлення і формувався за принципом виявлення містобудівних та історико-культурних акцентів і домінант в міському середовищі. Про це під час розширеного засідання колегії КМДА повідомив в. о. начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Сергій Броневицький.

`Ми розробили зонування світлового навантаження `Світловий план міста`, Програму по освітленню доріг, мостів, будинків, пам’яток на 2009-2011 роки. Всі балансоутримувачі та власники будівель і споруд, зазначених у Переліку пам’яток культурної спадщини, проінформовані про необхідність за власні кошти розробити проекти зовнішнього художнього освітлення та погодити з Головним управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища. У цей же час районні у м. Києві державні адміністрації мають перевіряти виконання художнього освітлення об’єктів та повинні забезпечити належний стан будівель і споруд, що перебувають на балансі районів`, – сказав Сергій Броневицький.

За його словами, загальна кількість об’єктів, що потребують першочергового художнього освітлення, складається з 85 об’єктів. На початок 2009 року вже виконано роботи по художньому освітленню 31 об’єкта. Про це інформує прес-служба КМДА.

`Якість художнього і функціонального освітлення міського середовища є ознакою розвитку столиці, як сучасного Європейського міста. Візитною карткою вечірнього міста є пам’ятки історії та архітектури, які в темний період доби належним чином художньо освітлені. Краса освітленого центру столиці буде на згадці туриста, що приїде на `Євро 2012` в наше місто`, – підкреслив Сергій Броневицький.
http://kmv.gov.ua/
Идентификатор: 5838