Мінсім`ї: Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила проект реконструкції НСК ``Олімпійський``

Мінсім`ї: Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила проект реконструкції НСК ``Олімпійський``

22 квітня 2009 року архітектурно-містобудівна рада Київської міської державної адміністрації схвалила проект `Реконструкція існуючих та будівництво нових об`єктів НСК `Олімпійський`. Стадія `Проект`.

Провідні архітектори України за участю представників Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту, розглянули головні архітектурно-будівельні, інженерні та технологічні рішення реконструкції спортивного комплексу.

Проект реконструкції НСК `Олімпійський` виконано німецьким архітектурним бюро GMP на основі концептуального проекту, затвердженого Кабінетом Міністрів України (розпорядження від 19 листопада 2008 року).

Після реконструкції стадіон матиме два яруси, легкоатлетичну складову для проведення змагань міжнародного рівня, захисний навіс над трибунами для глядачів. Архітектурне вирішення чаші стадіону передбачає накриття 100% гдядацьких місць синтетичною мембраною на основі металевої конструкції. Загальна місткість стадіону становить 69 423 глядачі. В тому числі 1816 місць для VIP-персон, 150 місць для інвалідів. Крім того, передбачені приміщення для журналістів, ТV-студії, достатня кількість санвузлів, кіосків для харчування, місць першої медичної допомоги та пунктів охорони порядку та безпеки.

Поле стадіону буде засаджено натуральною травою та обладнано потужною системою автоматичного зрошення та дренажу.

Розробник проекту запропонував створити кільцеву перехідну галерею для організації підходів та евакуації глядачів другого ярусу.

Члени містобудівної ради підтримали та схвали проект реконструкції стадіону НСК `Олімпійський`, але наголосили на необхідності впорядкування прилеглих до стадіону територій.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5817