Богдан Данилишин: Уряд здійснює чітку і прозору політику у сфері земельних відносин

Богдан Данилишин: Уряд здійснює чітку і прозору політику у сфері земельних відносин

Уряд сьогодні на засіданні прийняв низку рішень для налагодження прозорого механізму у сфері земельних відносин. Про це сьогодні на брифінгу заявив Міністр економіки України Богдан Данилишин. Він нагадав, що Уряд одноголосно зупинив усі рішення Міністерства оборони щодо відчуження 33 земельних ділянок площею 255,7 га. Крім того, як підкреслив міністр, прийнято рішення про створення комісії, яка займатиметься перевіркою інших земельних операцій, здійснених Міністерством оборони.

Богдан Данилишин зазначив, що під час аналізу рішень, які були прийняті Міністерством оборони, було виявлено ряд неузгодженостей в сфері земельних відносин. За його словами, Уряд прийняв рішення про те, що землі, які повинні перебувати винятково в державній власності не можуть бути предметом купівлі-продажу. Також, за його словами, запроваджено спрощену процедуру оформлення державної реєстрації землевпорядної документації для суб’єктів і об’єктів державної, комунальної форми власності, які не можуть бути відчужені в приватну власність. Також, за словами міністра, визначено механізм використання коштів, що надходять від продажу надлишкового військового майна для фінансування передачі об’єктів житлового фонду у комунальну власність.

`Уряд робить все для того, щоб налагодити прозорі механізми у сфері земельних відносин`, - підкреслив Міністр економіки.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5808