Мінсім`ї: Президент УЄФА Мішель Платіні задоволений темпами реконтрукції НСК `Олімпійський`

Мінсім`ї: Президент УЄФА Мішель Платіні задоволений темпами реконтрукції НСК `Олімпійський`

Президент Європейської спілки футбольних асоціацій Мішель Платіні залишився задоволеним ходом робіт з реконструкції на Національному спортивному комплексі НСК `Олімпійський`. Підбиваючи підсумки свого дводенного візиту 14-15 квітня на прес-конференції в Києві, він зазначив: `Є гарантії українського Уряду, що стадіон НСК `Олімпійський` збудують до 2011 року, і це не викликає у мене сумнівів`.

Нагадаємо, Мішель Платіні сьогодні зранку відвідав стадіон НСК `Олімпійський` у Києві, який він відвідав разом з Президентом України Віктором Ющенком у супроводі Генерального секретаря УЄФА Девіда Тейлора, комісара УЄФА ЄВРО-2012 Жака Ламбера, Віце-прем`єр-міністра України Івана Васюника, Міністра України у справах сім`ї, молоді та спорту Юрія Павленка, заступника глави Секретаріату Президента Юрія Богуцького, президента Федерації футболу України Григорія Суркіса та директора Координаційного бюро з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Іллі Шевляка.

Оглядаючи стадіон, на якому має відбутися фінальний матч ЄВРО 2012, поважні гості ознайомилися з виконанням будівельно-монтажних робіт в ході реконструкції НСК `Олімпійський` та обговорили відповідність основних характеристик стадіону вимогам УЄФА.

Міністр України у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій Павленко повідомив, що усі роботи на стадіоні виконуються відповідно до затвердженого Урядом та погодженого з УЄФА графіка.

`Усі обіцянки і гарантії, дані Україною президенту УЄФА Мішелю Платіні під час його останнього візиту минулого року, повністю дотримані`, - підкреслив Юрій Павленко.

За цей період на прилеглій до стадіону площі повністю демонтовано об`єкт незавершеного будівництва ТРЦ `Троїцький`, завершено демонтаж конструкції першого ярусу стадіону, перенесено за межі ділянки забудови існуючі інженерні мережі, підписано контракт з генпідрядником та розпочато основні будівельно-монтажні роботи, відповідно до рекомендацій УЄФА для забезпечення консалтингового супроводу проекту залучено авторитетних консультантів, а також розроблено та погоджено з експертами УЄФА генплан прилеглої до стадіону території.

Під час прес-конференції Мішель Платіні також розвіяв чутки про те, що Україна та Польща з якихось причин може втратити право на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

`Я впевнений, що чемпіонат Європи у цих країнах точно відбудеться. А в яких саме містах - вирішить виконком УЄФА`, - зазначив Мішель Платіні. Він повідомив також, що рішення про приймаючі міста буде прийнято на засіданні виконкому УЄФА, яке відбудеться 12-13 травня 2009 року в Бухаресті.

За словами Мішеля Платіні, це рішення буде важливим для України. `В УЄФА є певні стандарти, вимоги, досить високі вимоги. Тому це виклик для Польщі та України`, - додав він.

Президент УЄФА зазначив, що питання проведення ЄВРО 2012 на його контролі, і він із задоволенням їхав в Україну. `Тут є справжнє бажання, хоробрість, відданість справі. Реалізація цього проекту додасть гордості Україні, і УЄФА це розуміє`, - підкреслив він.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5777