До річниці Чорнобильської катастрофи КМДА надасть інвалідам Чорнобиля 14 квартир

До річниці Чорнобильської катастрофи КМДА надасть інвалідам Чорнобиля 14 квартир

14 квітня у приміщенні КМДА під головуванням першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької відбулось засідання Комісії з розподілу житла громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. У засіданні взяли участь керівники управлінь КМДА та представники громадських організацій.

Метою засідання Комісії стало питання розподілу житла, отриманого від МінНС – 12 квартир у місті Кагарлик. Нагадаємо, минулого року це відомство надало 27 кварти в місті Києві особам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС. Про це інформує прес-служба КМДА.

Як повідомив начальник Головного управління у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Микола Толстіков, одна з найбільших проблем громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, є забезпечення житлом. Таких громадян у місті Києві кілька тисяч, у тому числі – 3 тисячі інвалідів. За його словами, забезпечення житлом цієї категорії громадян сьогодні менше 1% від потреби, а на 2009 рік у державному бюджеті України не передбачено фінансування програми забезпечення житлом громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

`Враховуючи це, столична влада навіть в умовах кризи буде всіляко сприяти отриманню житла чорнобильцями. Ми плануємо до річниці Чорнобильської катастрофи у квітні місяці вручити квартири 14 інвалідам Чорнобиля. Крім того, протягом двох місяців буде вручено ще 15 квартир за програмою 60Х40. Таким чином, не дивлячись на кризу у будівельній галузі, столична влада надасть чорнобильцям таку саму кількість квартир, як і минулого року – це близько 70 квартир`, - зазначила Ірена Кільчицька.
http://kmv.gov.ua/
Идентификатор: 5773