Мінрегіонбуд: Єгиптяни пропонують споруджувати в Україні доступне житло

Мінрегіонбуд: Єгиптяни пропонують споруджувати в Україні доступне житло

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Єгипту в Україні Ясіром Атефом.

На зустрічі сторони обговорили питання можливості інвестування єгипетської будівельної компанії `Orascom Development Holding AG` у житлове будівництво України. З такою пропозицією звернувся Ясір Атеф. Він зазначив, що компанія готова самотужки фінансувати будівництво, залучивши українських будівельників. Посол також зазначив, що житло, яке планує споруджувати в Україні `Orascom Development Holding AG` буде доступним для вітчизняних покупців.

Василь Куйбіда зазначив, що на український будівельний ринок може прийти будь-яка будівельна компанія, яка зареєструється в Україні та отримає дозвіл в Україні на будівництво. Міністр також висловив готовність сприяти та допомагати у реалізації житлових проектів компанії `Orascom Development Holding AG`. `В Україні в черзі на житло перебуває 1 млн.250 тис. громадян. Вітчизняні будівельні компанії не мають необхідних потужностей та фінансів. Щоб швидко задовольнити потреби ринку. А тому ми вітаємо пропозицію єгиптян споруджувати в регіонах України доступне житло`, - зазначив Міністр.

Сторони домовилися, що найближчим часом Україну відвідають представники `Orascom Development Holding AG` для ознайомлення з діючими державними житловими програмами та чинним законодавством у сфері будівництва.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5748