У столиці спростять процедуру зміни цільового призначення земельної ділянки садівницьких товариств

У столиці спростять процедуру зміни цільового призначення земельної ділянки садівницьких товариств

Наразі на території Києва розташовано 24 тис. 165 земельних ділянок з функціональним призначенням `для ведення садівництва`


У Києві буде спрощено та скорочено процедуру зміни цільового призначення земельних ділянок садівницьких товариств. Вже підписано відповідне розпорядження міськадміністрації. Про це повідомив заступник голови КМДА Сергій Рудик.

Наразі на території Києва розташовано 24 тис. 165 земельних ділянок з функціональним призначенням `для ведення садівництва`. Зрозуміло, що їх абсолютна більшість давно не використовується лише для садівництва: на них збудовані багатоповерхові котеджі, у 20% з яких громадяни проживають на постійній основі. У цих людей постійно виникають проблеми з реєстрацією, медичним та торговельним обслуговуванням, забезпеченням транспортними послугами та централізованим тепло-, водо-, енергопостачанням.

Такий стан речей викликає бажання та необхідність жителів столиці – власників таких земельних ділянок ініціювати зміну їх цільового призначення.

Наприклад, тільки у 2008 році до міської влади з таким проханням звернулося близько 200 фізичних осіб. І з кожним роком їх кількість зростає. Однак процес отримання дозвільних документів зрегульований, і може розтягнутися на 2-3 роки.

Як пояснив Сергій Рудик, фахівцями міста розроблено спрощену процедуру, яка передбачає зміну цільового призначення земельної ділянки за принципом `єдиного вікна`. Це дозволить прискорити процес та зробити його більш прозорим. Про це інформує прес-служба КМДА.

Консультативну допомогу та довідкову інформацію у повному обсязі вже сьогодні можна отримати безкоштовно за телефоном `гарячої лінії` 8 044 230-XX-XX Показать телефон+380 44 230 9207 з 9:00 до 18:00 щоденно, окрім вихідних.

`Зараз перед міською владою стоїть завдання дійти до кожного садівницького товариства, до кожного власника земельної ділянки товариства і запропонувати їм цю послугу.

Рішення скористатися нею чи ні – приймає конкретна людина`, – прокоментував новацію Сергій Рудик.
http://kmv.gov.ua/
Идентификатор: 5735