Мінтрансзв`язку інформує про стан підготовки до Євро-2012

Мінтрансзв`язку інформує про стан підготовки до Євро-2012

Під час візиту делегації УЄФА з інспекційною перевіркою було підписано договір розробки проектно-кошторисної документації. Зокрема, було перевірено стан аеропортів, задіяних в обслуговуванні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

На сьогодні підписано договір з інститутом `Украеропорт` на розробку проектно-кошторисної документації.

`Близько 85 мільйонів євро потребує основний проект з будівництва 12 нових стоянок та реконструкції 12 існуючих штучних злітно-посадочних смуг та стернових і магістральних доріжок`, – повідомив генеральний директор обласного комунального підприємства `Міжнародний аеропорт `Луганськ` Василь Татаринов.

По закінченню реконструкції аеродром зможе здійснювати обслуговування 6 літаків на годину. Пропускна спроможність буде становити 400 осіб на приліт та виліт. Видатки загальною сумою 3,5 мільйона євро підуть на придбання парку спецмашин.

Впевнені, що впораються до початку Євро-2012 і харків’яни.

`Ми впевнені, що зробимо все можливе, аби у рамках одного проекту на дві країни провести свято футболу Євро-2012`, – повідомив заступник Харківського міського голови та директор Департаменту підготовки до ЄВРО-2012, фізкультури та спорту Віктор Христоєв.

Бюджет міської цільової програми передбачає фінансування у розмірі 10,6 мільярда гривень.

`У грудні 2009 року буде завершено реконструкцію стадіону `Металіст`, міжнародний аеропорт `Харків` почне діяти вже у 2011 року`, –запевнив Віктор Христоєв.

Для розміщення учасників та гостей фінальних поєдинків ЄВРО-2012 готується 62 готелі. Згідно вимогам УЄФА, потрібно надати гостям чемпіонату 2765 місць.

Триває також робота щодо оновлення транспортного парку, реконструкції трамвайних колій, тролейбусних ліній, вводяться автобуси, тролейбуси та трамваї нового типу. У місті планується створення чотирьох фан-зон загальною місткість понад 200 тисяч глядачів.

Активно готується до чемпіонату і Донецька область.

`Півмільйона гривень складає сума видатків на розвиток туристичних маршрутів у межах Донецької області. Такі маршрути розроблені з урахуванням не тільки показу визначних пам’яток регіону, але також у тісній прив’язці до готелів, де можна буде зупинитися гостям європейського чемпіонату з футболу в разі необхідності та отримати якісне обслуговування`, – заявив голова Донецької обласної ради Анатолій Близнюк.

Проводяться також роботи, пов’язані з електрифікацією та реконструкцією залізничних комплексів у Полтавській і Вінницькій областях, а також у столиці України.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5722