Мінсім`ї: Вартість робіт з реконструкції НСК `Олімпійський` буде відома у травні

Мінсім`ї: Вартість робіт з реконструкції НСК `Олімпійський` буде відома у травні

Представники генерального проектувальника НСК `Олімпійський` - німецького архітектурного бюро ГМП, привезли до Києва проект з реконструкції національного спорткомплексу `Олімпійський`.

Про це повідомив заступник Міністра України у справах сім`ї, молоді та спорту Сергій Драч 26 березня у День відкритих дверей на НСК `Олімпійський`. За його словами, вартість робіт з реконструкції буде остаточно відома у середині травня.

`В ніч на 26 березня німці привезли 70 томів проекту в Україну. Зараз оформляється акт передачі цих документів українській стороні. З огляду на це з`явилася можливість визначити точну вартість проекту реконструкції НСК `Олімпійський` і за 45 днів остаточно затвердити всі фінансові показники проекту`, - зазначив Сергій Драч.

Заступник Міністра проінформував журналістів, що до роботи над проектом, окрім двох іноземних компаній-консультантів, яких обрано за тендером, залучатимуть і вітчизняні інститути.

`Без консультантів неможливо побудувати найкращий стадіон у Європі, стадіон класу `Еліт`. До роботи над таким проектом обов’язково повинні бути залучені фахівці, оскільки вони наперед бачать, де можна здешевити, оптимізувати рішення, вони допомагають у питаннях управління проектом та перевірки якості виконання робіт`, - наголосив Сергій Драч.

Заступник Міністра також розповів про роботи, які будуть здійснюватися на НСК `Олімпійський` у найближчий місяць. Зокрема, у квітні буде завершено укріплення підпірних стін та перенесення інженерних мереж, розпочнеться прокладання тепломережі.

Головний інженер холдингової компанії `Київміськбуд` Олександр Галицький додав, що згідно з графіком реконструкції НСК `Олімпійський` у квітні розпочнеться укладання елементів конструкції (так званих складок), на яких триматимуться сидіння нижнього ярусу трибун.

Також, за словами Олександра Галицького, у найближчі два місяці буде визначено підприємства, які виготовлятимуть металоконструкції для надсучасного даху, який буде збудовано над стадіоном.

Заступник Міністра Сергій Драч високо оцінив роботу генерального підрядника з реконструкції НСК `Олімпійський` холдинговій компанії `Київміськбуд`.

`Саме завдяки нестандартним керівним і технологічним підходам вдалося за короткий період – з початку грудня 2008 року, розгорнути масштабні будівельно-монтажні роботи. Сьогодні на об’єкті задіяно 190 основних механізмів і близько 1 тис. працівників. На сьогоднішній день ми чітко дотримуємося графіка робіт, погодженого з експертами УЄФА`, - наголосив Сергій Драч.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5685