Мінрегіонбуд: В Україні відбувається процес децентралізації та впровадження стандартів ефективного управління на місцевому рівні

Мінрегіонбуд: В Україні відбувається процес децентралізації та впровадження стандартів ефективного управління на місцевому рівні

Договір стосовно впровадження проекту `Підтримка децентралізації в Україні` підписали сьогодні Міністерство регіонального розвитку та будівництва України спільно із Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва.

На зустрічі з керівником Департаменту співробітництва з країнами Центральної та Східної Європи і країнами СНД, Швейцарського бюро співробітництва в Україні Урсом Херреном Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда зазначив, що існує політична воля українського Уряду щодо подальшого здійснення децентралізації.

`Одним із аргументів на користь цього є сформована ефективна інституційна структура: базове Міністерство регіонального розвитку та будівництва, Академія муніципального управління, яку нещодавно підпорядкували Мінрегіонбуду, а також коаліція громадських організацій `За підтримку реформи децентралізації та впровадження стандартів ефективного управління на місцевому рівні`, – сказав Міністр.

Василь Куйбіда зазначив, що в Україні потрібно змінити законодавство і передбачити розподіл політичних та адміністративних посад, а також подбати про систему підготовки і перепідготовки кадрів органів місцевого самоврядування.

`На жаль, в Україні після кожних виборів 50% міських, сільських, селищних голів змінюються. Новообрані голови не мають належних знань у сферах управління, місцевого самоврядування і експериментують на територіальних громадах А це не припустимо`, – підкреслив Міністр.

За словами В. Куйбіди, потрібно знайти компроміс між інститутами влади в Україні, щоб почати глибоку децентралізацію в державі.

`Сподіваюсь, що спільно з асоціаціями органів місцевого самоврядування Президент України, Прем’єр-міністр України та Голова Верховної Ради України підпишуть Меморандум впровадження децентралізації в державі. Це буде потужним сигналом суспільству про волю керівництва держави впроваджувати реформу`, – додав Міністр.

Василь Куйбіда зазначив, що Уряд найближчим часом схвалить Концепцію підготовки і перепідготовки кадрів органів місцевого самоврядування, розроблену Мінрегіонбудом, і висловив сподівання, що кошти на проведення децентралізації в Україні будуть передбачені в Державному бюджеті на 2010 рік. При цьому він зауважив, що українська сторона розраховує також на співпрацю в цьому питанні з міжнародними донорськими організаціями.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5658