Мінрегіонбуд: Затверджено положення про проведення конкурсу на добудову незавершеного житлового будівництва

Мінрегіонбуд: Затверджено положення про проведення конкурсу на добудову незавершеного житлового будівництва

Затверджено положення про проведення конкурсу з елементами аукціону щодо відбору забудовників для надання державної підтримки на добудову об’єктів незавершеного житлового будівництва.

Положення визначає процедуру проведення конкурсу з елементами аукціону для визначення забудовників, що претендують на отримання державної підтримку на добудову об’єктів незавершеного житлового будівництва, які відповідають визначеним вимогам і мають найнижчу ціну за 1 квадратний метр житла із запропонованих.

В документі йдеться, що для організації конкурсу утворюється конкурсна комісія, яка здійснює загальне керівництво та контроль за дотриманням умов проведення конкурсу. До її складу входять представники Мінрегіонбуду, Мінфіну, Мінекономіки, Національного банку України та Державної іпотечної установи. До складу конкурсної комісії не можуть входити представники суб’єктів господарювання, що здійснюють житлове будівництво.

Комісія приймає рішення щодо проведення конкурсу, визначає перелік документів, що додаються до заявки, оголошує проведення конкурсу, реєструє заявки учасників, надає їм необхідну інформацію і проводить сам конкурс.

На підставі інформації міжвідомчої комісії з відбору житлових об’єктів, утвореної відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2009 року №127 щодо відбору об’єктів незавершеного житлового будівництва із ступенем готовності більш як 70 відсотків, конкурсна комісія публікує оголошення в газеті `Урядовий кур’єр` і розміщує на офіційному сайті Мінрегіонбуду інформацію про оголошення конкурсу не пізніше 15 календарних днів до дати проведення конкурсу.

Інформація про оголошення конкурсу надається окремо для кожного регіону України.

Конкурс вважається таким, що відбувся, якщо зареєстровано не менш як два учасники конкурсу, які претендують на державну підтримку, пов’язану з добудовою об’єктів незавершеного будівництва у відповідному регіоні.

До участі у конкурсі допускаються забудовники, що мають об’єкти незавершеного житлового будівництва, які відповідають вимогам постанови Кабінету Міністрів України №127 `Деякі питання іпотечного кредитування` і пройшли відбір на відповідність цим вимогам згідно з рішенням міжвідомчої комісії з відбору житлових об’єктів.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5641