НАЕР: Енергетичний паспорт будівлі має бути невід’ємною складовою технічного паспорту

НАЕР: Енергетичний паспорт будівлі має бути невід’ємною складовою технічного паспорту

Питання впровадження енергетичних паспортів оговорювалось на зустрічі Голови Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів Ігоря Черкашина та Радника Посла Королівства Швеція в Україні - керівника відділу з питань розвитку співробітництва `Sida` Ульрікою Ліндберг – Лабашаускас.

Пані Ульріка поінформувала Ігоря Черкашина, що нещодавно до них звернулась Київська міська адміністрація з проханням сприяти впровадженню в м. Києві програми паспортизації будівель. `Звичайно, ми готові надати таку допомогу, але наші експерти вважають, що впровадження енергетичних паспортів має бути масштабною державною програмою по всій Україні, а не тільки в м. Києві. Тому прийнято рішення провести додаткові консультації з цього питання`, сказала вона.

Голова НАЕР розповів Раднику Посла Швеції, що питання впровадження енергопаспортів активно відпрацьовується Агентством спільно з Міністерством регіонального розвитку та будівництва. Наразі розглядається можливість введення обов’язковості енергетичного паспорту ще на проектному етапі будівництва, наступним кроком буде впровадження паспортів на вже функціонуючі будівлі.

Ігор Черкашин запропонував Ульріці Ліндберг–Лабашаускас розглянути варіант створення робочої групи з розвитку даного напряму в Україні, до якої ввійдуть і шведські фахівці. Отримавши попередню згоду, І. Черкашин пообіцяв ініціювати дане питання перед керівництвом Міністерства регіонального розвитку та будівництва.

В ході зустрічі також обговорювалось питання створення спеціалізованої фінансової установи, яка матиме змогу залучати іноземні інвестиції для прямого фінансування енергоефективних проектів та технологій.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5577