Мінрегіонбуд: Кошти на розгортання іпотечного кредитування з`являться вже цього тижня

Мінрегіонбуд: Кошти на розгортання іпотечного кредитування з`являться вже цього тижня

Мінрегіонбуд сподівається, що вже цього тижня до Державної іпотечної установи буде направлено кошти для розгортання іпотечного кредитування через ВАТ `Ощадбанк` та `Укрексімбанк`. Це прозвучало на засіданні постійно діючої робочої групи з моніторингу діяльності будівельної галузі та розробки антикризових заходів під головуванням Василя Куйбіди, Міністра регіонального розвитку та будівництва України.

На засіданні обговорили стан виконання антикризових заходів у будівельній галузі, в тому числі забезпечення реалізації Закону України `Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва`.

На сьогоднішній день, як прозвучало на засіданні, Урядом схвалено проект ЗУ `Про забезпечення громадян доступним житлом`, розробленим Мінрегіонбудом. Проект цього закону вже внесений на розгляд Верховної Ради (№4124 від 27 лютого 2009 року).

Прийнято також розроблені Мінрегіонбудом постанови `Про затвердження Порядку надання державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом` від 11 лютого 2009 року; `Деякі питання іпотечного кредитування` від 11 лютого 2009 року; `Про затвердження Порядку використання коштів Стабілізаційного фонду для надання кредитів на завершення будівництва житла, яке здійснюється із залученням іпотечних кредитів.

Ряд постанов Мінрегіонбудом розроблено, погоджено і надіслано до Мін’юсту для проведення правової експертизи: `Про затвердження порядку оренди житла з викупом`; `Про внесення змін до постанови кабінету Міністрів України від 31.10.2007р. №1269 (документ стосується надання повноважень Мінрегіонбуду по затвердженню переліку об’єктів, комплексний висновок державної експертизи для яких не є обов’язковим); `Про затвердження Порядку використання коштів Стабілізаційного фонду на викуп у забудовників нереалізованого житла`; `Про затвердження Порядку використання коштів Стабілізаційного фонду на викуп державою у кредиторів ризикованих іпотечних кредитів`; `Про затвердження Порядків надання дозволів на виконання підготовчих та будівельних робіт` та інші проекти постанов.

За зверненнями забудовників, місцевих та центральних органів виконавчої влади Мінрегіонбуд завершив складання переліків житлових об’єктів зі ступенем будівельної готовності більше 70%. Таких об’єктів є 415. Для спрямування на ці об’єкти коштів, що мають бути залучені державною іпотечною установою шляхом випуску облігацій під отримані державні гарантії в обсязі 1 млрд. грн., прийнято постанову КМУ `Деякі питання іпотечного кредитування`. І вже цього тижня, як сподіваються в Мінрегіонбуді, кошти будуть направлені в Державну іпотечну установу.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5576