В Мінприроди відбулася нарада з впровадження в цементній промисловості України альтернативних видів палива й сировини

В Мінприроди відбулася нарада з впровадження в цементній промисловості України альтернативних видів палива й сировини

У Міністерстві охорони навколишнього природного середовища під головуванням Міністра Георгія Філіпчука відбулася робоча нарада з впровадження в цементній промисловості України альтернативних видів палива й сировини.

Промисловці, вчені, представники зарубіжних фірм обговорили комплексний пілотний проект зі зменшення використання газу і традиційної сировини за рахунок переходу на альтернативні види палива й сировини. Зокрема, передбачається використання відходів вугільної промисловості, відходів від виробництва мінеральних добрив, видобувної промисловості, відпрацьованих шин, залишкових матеріалів сортувальних установок комунальних відходів, відпрацьованих нафтопродуктів, шламів очисних споруд, інших органічних відходів.

Використання альтернативного палива вирішує не тільки заміну газу, а й зменшення кількості відходів та повернення їх до матеріального виробництва.

Учасники наради мають певний досвід впровадження нетрадиційних та альтернативних видів палива і нетрадиційної сировини. Отож можна сподіватися, що комплексний пілотний проект закінчиться успішно і його результати можна буде розповсюдити не тільки на цементні заводи, а й інші галузі української промисловості.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5540