Мінрегіонбуд: Бельгійські компанії мають намір інвестувати в будівельну галузь України

Мінрегіонбуд: Бельгійські компанії мають намір інвестувати в будівельну галузь України

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда провів робочу зустріч з Послом Королівства Бельгія Марком Вінком.

Сторони обговорили ряд питань двосторонньої співпраці. Зокрема, Посол Королівства Бельгія поінформував Міністра про наміри крупних бельгійських компаній інвестувати в українську будівельну галузь і цікавився, які саме масштабні проекти будівництва Україна має намір реалізувати в найближчій перспективі.

Василь Куйбіда зазначив, що важливим сьогодні для України є будівництво та реконструкція об’єктів, необхідних для проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу, реалізація програми реконструкції застарілого житлового фонду, яка передбачає комплексну реконструкцію мікрорайонів міст, будівництво великих промислових об’єктів, мостів. Міністр також поінформував пана Посла про готовність Мінрегіонбуду надавати консультації при потребі бельгійським компаніям, які стосуються нормативних актів, що діють в будівництві, дозвільної системи тощо.

Сторони домовилися про наступну робочу зустріч, яка пройде 4 березня в Києві. Тоді візит з економічною місією до України буде здійснювати Бельгійська делегація Фламандського Міжнародного Технічного агентства Міністерства громадських робіт Фландрії. В рамках цього візиту передбачено проведення семінару з обговорення таких питань, як вплив економічної кризи на нерухомість в Україні, огляд логістичної інфраструктури України, законодавчі аспекти стосовно будівельних проектів та питання збереження і відновлення навколишнього природного середовища.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5539