Мінрегіонбуд: 2009 рік стане роком енергоефективності у будівельній галузі

Мінрегіонбуд: 2009 рік стане роком енергоефективності у будівельній галузі

2009 рік стане для Мінрегіонбуду роком енергоефективності у будівельній галузі. Про це заявив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда, виступаючи з доповіддю на засіданні Колегії Мінрегіонбуду `Про підсумки роботи Міністерства регіонального розвитку та будівництва України у 2008 році та основні завдання на 2009 рік`.

`Одним із актуальних питань, яке необхідно невідкладно опрацювати, є надання зацікавленим організаціям рекомендацій щодо застосування розроблених Міністерством нормативних документів з питань використання альтернативних та нетрадиційних джерел енергії для теплозабезпечення, автономних систем опалення, зокрема електроопалення, геліосистем, теплових насосів тощо. Одночасно необхідно забезпечити вдосконалення існуючих норм спрямованих на скорочення споживання природного газу з адаптацією їх до європейських стандартів на підставі реалізації пілотних проектів у регіонах`, – зазначив Міністр.

Він повідомив, що в 2009 році Міністерству необхідно невідкладно розгорнути з базовими Науково-дослідними інститутами розроблення галузевої програми енергоефективності у будівельному комплексі в терміни, визначені розпорядженням Кабінету Міністрів України. Василь Куйбіда додав, що при Міністерстві необхідно створити окремий координуючий структурний підрозділ з питань енергоефективності у галузі та забезпечити роботу Наукового центру з енергоефективності, створеного в НДІ будівельних конструкцій.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5541