Мінрегіонбуд: Підписано Галузеву угоду з профспілками

Мінрегіонбуд: Підписано Галузеву угоду з профспілками

Підписано Галузеву угоду між Міністерством регіонального розвитку та будівництва України та Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України на 2009-2011 роки. Зі сторони Мінрегіонбуду Угоду підписав Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда, зі сторони Центрального комітету профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України – Голова Василь Яньшин.

Міністерство взяло на себе зобов`язання забезпечити формування стратегії і прогнозування розвитку будівельної галузі для найбільш ефективного її функціонування, нарощувати науково-технічний і економічний потенціал, підвищувати ефективність та обсяги виробництва.

У Галузевій угоді Мінрегіонбуд зобов`язався також надавати будівельним підприємствам допомогу у збереженні та створенні нових робочих місць. Василь Куйбіда зазначив, що сьогодні через суттєве падіння обсягів будівельно-монтажних робіт, через припинення роботи на будівельних майданчиках, консервацію незавершених будівництвом об`єктів, постає питання, як бути з працівниками, які задіяні на будівництві. За словами Міністра, частина підприємств вже почали кадрове скорочення. “Підписуючи минулого тижня Меморандум порозуміння (повна назва документу: Меморандум порозуміння між Мінрегіонбудом, будівельними організаціями та їх об`єднаннями, підприємствами-виробниками будівельних матеріалів і виробів будівельного призначення та Центральним комітетом профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України), ми домовилися спільно мінімізувати кадрові втрати. В ньому ми зобов`язалися підписати угоду з профспілками, для вироблення спільної системи захисту працівників будівництва. Якщо підприємство буде змушене проводити кадрові скорочення, то тільки після погодження з профспілками. Рішення про звільнення не може прийматися виключно однією стороною – роботодавцем”, - підкреслив Василь Куйбіда.

У Галузевій угоді йдеться і про заробітну плату будівельників. Згідно з підписаним документом, заробітна плата будівельника не може бути нижчою від встановленого державою прожиткового мінімуму. “Норми Галузевої угоди є нормами прямої дії і вони поширюються на всі будівельні підприємства незалежно від форм власності”, - наголосив Міністр.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5066