Мінрегіонбуд підписав Меморандум із будівельниками

Мінрегіонбуд підписав Меморандум із будівельниками

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України підписало Меморандум порозуміння з будівельними організаціями та їх об`єднаннями, підприємствами-виробниками будівельних матеріалів і виробів будівельного призначення та Центральним комітетом профспілок працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України.

Цим документом кожна із сторін-підписантів взяла на себе певні зобов`язання, спрямовані на запобігання негативним наслідкам світової фінансової кризи. Зокрема, як поінформував Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда Міністерство зобов`язалося спільно із представниками будівельної галузі напрацьовувати необхідні законодавчі акти і за сприяння Уряду та Парламенту їх реалізовувати. Виробники будівельних матеріалів зобов`язалися знизити вартість своєї продукції, а будівельники – обмеживши рентабельність, знизити вартість квадратного метра житла та максимально зберегти кадровий потенціал, Центральний комітет профспілки працівників будівництва та промисловості – через діалог створити атмосферу співпраці.

“Цей документ ми підписали з метою прогнозованого внутрішнього ринку як передумови сталого функціонування будівельного комплексу, стабілізації внутрішньої цінової ситуації на будівельні роботи, будматеріали, а головне – з метою уникнення масових звільнень працівників будівельної галузі”, - зазначив Міністр.

Представники сторін-підписантів Меморандуму зазначили, що Мінрегіонбуд подав хороший приклад іншим компетентним відомствам, від рішень яких залежить стабілізація на будівельному ринку.
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 5046