Уряд дав старт реконструкції НСК `Олімпійський`

Уряд дав старт реконструкції НСК `Олімпійський`

Уряд затвердив техніко-економічне обґрунтування в розмірі 2,114 мільярдів гривень на реконструкцію Національного спортивного комплексу “Олімпійський”. “Загальна кошторисна вартість попередньо, але це вже перша об`єктивна оцінка, становить 211 472-XX-XX Показать телефон2 114 726 997 гривень”, - сказав Міністр з питань сім`ї, молоді і спорту Юрій Павленко на брифінгу за результатами засідання Кабінету Міністрів України.

Юрій Павленко повідомив, що відповідно до ухваленої постанови Уряду, загальна площа, відведена на реконструкцію, складає 168,8 тис. кв. м., вартість будівельно-монтажних робіт – 1,398 млрд. грн., вартість пуско-налагоджувальних робіт – 7,341 млн. грн., вартість устаткування – 114,593 млн. грн. Окрім того, 594,286 млн. грн. передбачається на заміну інженерних мереж і їх перенесення.

Юрій Павленко також поінформував, що на засіданні Кабміну ухвалено розпорядження щодо закупівлі будівельно-монтажних робіт з реконструкції НСК “Олімпійський”. “Ця постанова визначає, що, враховуючи унікальність, складність і короткий термін проведення робіт, усі ці роботи визначено як специфічні”, - сказав він, підкресливши, що це дозволяє Мінсім’ї провести тендер на закупівлю зазначених робіт з одним учасником. На визначення генерального підрядника відведено 10 днів. Юрій Павленко також підкреслив, що зазначене розпорядження дозволить почати нові будівельно-монтажні роботи вже 1 грудня, як це було передбачено.

Окрім того, за словами Міністра, Уряд доручив створити робочу групу, до якої ввійдуть представники Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури, Контрольно-ревізійного управління, комітету Верховної Ради щодо постійного контролю за використанням бюджетних коштів під час реконструкції НСК “Олімпійський”.
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 5032