Уряд планує затвердити проект реконструкції НСК `Олімпійський` 19 листопада

Уряд планує затвердити проект реконструкції НСК `Олімпійський` 19 листопада

На завтрашньому засіданні Кабінету Міністрів України планують затвердити концептуальний проект реконструкції НСК “Олімпійський”. Про це повідомив 1-й заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Анатолій Беркута на прес-конференції у вівторок 18 листопада.

За словами Анатолія Беркути, замість традиційного техніко-економічного проекту, який зазвичай в Україні розробляють для будівництва тих чи інших об`єктів, для реконструкції НСК “Олімпійський” німецька фірма GMP розробила концептуальний проект, який практикується на заході.

Загальна вартість проекту, за словами Анатолія Беркути, складає 2 млрд. 184 млн. грн. Вартість “чаші” стадіону визначена на рівні 1,5 млрд. грн., решта коштів буде направлено на розвиток інфраструктури території, на будівництво паркінгу, комунікацій і т.п.

На думку Анатолія Беркути, в Україні є низка потужних компаній, здатних реалізувати проект реконструкції стадіону як в цілому, так і його окремих складових. Правда, під питанням стоїть будівництво даху: “Ми вестимемо бесіду з консультантами, наявність яких вимагає UEFA, і, можливо, матеріал для даху буде іноземного виробництва. Можливо, несучі конструкції даху будуть також не вітчизняного виробництва. Ми готові запросити спеціалістів з інших країн для монтажу даху, але ці питання будуть в межах компетенції замовника і генерального підрядчика”.

Перший заступник Міністра також поінформував, що на сьогодні є ще не вирішені земельні питання, які стосуються реконструкції НСК “Олімпійський”. За його словами, на прилеглій до стадіону території є приватні земельні ділянки. Це 11 га землі, які належать п`ятьом власникам. “Земельні питання ми будемо вирішувати або шляхом ухвалення закону про суспільну значимість, або ж, якщо є порушення у оформленні права власності на ці земельні ділянки, то ці питання повинні будуть розглянути правоохоронні органи», - зазначив Анатолій Беркута.
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 5026