Антимонопольний комітет зобов`язав КМДА змінити тарифи на комунальні послуги

Антимонопольний комітет зобов`язав КМДА змінити тарифи на комунальні послуги

Антимонопольний комітет України офіційно рекомендував Київській міській державній адміністрації скасувати розпорядження №№1487, 1488 та 1489 щодо підвищення тарифів на комунальні послуги або змінити їх відповідно до норм конкуренційного законодавства. Про результати розгляду вимог Комітету міська влада повинна повідомити впродовж десяти днів.

Дане рішення прийнято одноголосно членами Комітету сьогодні на спеціальному засіданні з цього приводу. Зважаючи на те, що КМДА передбачила збільшення плати з 01.12.2008 р., рекомендації Комітету покликані запобігти встановленню економічно необґрунтованих тарифів.

При цьому рекомендації Комітету, перш за все, спрямовані на збереження конкурентоспроможності виробників та на мінімізацію негативного впливу нових тарифів на цінову ситуацію на соціально важливих ринках Києва.

Комітет зобов`язав КМДА усунути дискримінаційні тарифи для супермаркетів та інших торговельних мереж, операторів мобільного зв`язку та приватних нотаріусів, банківських та страхових установ тощо. Рішення Комітету жодним чином не стосується гральних та розважальних закладів.

З цього приводу в.о. Голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко зазначив: “В решті решт рішення Комітету захищає інтереси і гаманець кожної української родини, адже введення розпоряджень КМДА в дію може негативно відобразитися на цінах на продукти харчування та життєво необхідні послуги зв`язку, нотаріальні, банківські й інші. Саме тому Комітет порушив справу і висунув обґрунтовані вимоги до міської влади, обов`язок якої тепер у встановлений термін вжити вичерпних заходів, щоб не спровокувати і не допустити підвищення цін”.

Участь у засіданні Комітету взяли Заступник Голови КМДА – начальник Головного фінансового управління Віктор Падалка та начальник Головного управління з питань цінової політики Василь Яструбинський, до відома яких було доведено позицію Комітету.
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 5025