Міста-учасники Євро-2012 завершують коригування Генпланів

Міста-учасники Євро-2012 завершують коригування Генпланів

До 20 жовтня 2008 року міста-учасники чемпіонату Європи 20012 року з футболу повинні представити Мінрегіонбуду перелік об`єктів, що ввійшли до галузевих програм підготовки та проведення в Україні Євро-2012, а також інформацію про розроблення та коригування детальних планів територій, проектів забудови територій, іншої містобудівної документації, містобудівних обґрунтувань розміщення об`єктів на територіях існуючої забудови. Таке рішення прийняли на сьогоднішній нараді Мінрегіонбуду з питань забезпечення виконання завдань з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу під головуванням заступника Міністра Вячеслава Негоди. В нараді взяли участь представники Мінекономіки, Мінфіну, Мінсім`ямолодьспорт, Мінтрансу, Національного агентства з питань підготовки до чемпіонату, головні архітектори областей та міст-учасників, представники проектних інститутів.
Як прозвучало на нараді, є певні вимоги УЄФА до інфраструктури міст-учасників чемпіонату і вони повинні враховуватися при коригуванні Генпланів міст. Вячеслав Негода наголосив, що згідно нового Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву», який вступив в дію 14 жовтня 2008 року (Голос України № 195, 14 жовтня 2008 року), схеми планування територій адміністративно-територіальних одиниць, їх окремих частин, генеральні плани населених пунктів, детальні плани територій, проекти забудови територій, містобудівне обґрунтування розміщення об`єктів містобудування підлягають громадському обговоренню.
За рішенням наради, до 20 жовтня поточного року головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА має подати на розгляд засідання архітектурно-містобудівної ради Мінрегіонбуду пропозиції щодо внесення коректив у концепцію забудови території, прилеглої до НСК «Олімпійський» з урахуванням вимог УЄФА та перспектив комплексного розвитку спортивної інфраструктури.
http://www.minregionbud.gov.ua
Идентификатор: 4833