НАЕР проводить загальнодержавний Тиждень енергоефективності

НАЕР проводить загальнодержавний Тиждень енергоефективності

На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2008 року №1290-р “Про схвалення плану заходів, спрямованих на формування в суспільстві свідомого ставлення до необхідності підвищення енергоефективності”, Національне агентство України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів проводить 6-11 жовтня ц.р. загальнодержавний Тиждень енергоефективності.

В рамках Тижня буде проведено низку заходів: інформаційно-роз`яснювальну кампанію щодо скорочення споживання класичних видів палива; зустрічі представників НАЕР та Державної інспекції з енергозбереження зі студентами вищих навчальних закладів та участь у програмах радіо і телебачення, спілкування з представниками засобів масової інформації. У кожному регіоні України пройде День відкритих дверей на тему “Енергоефективні технології та екологія”.

Крім того, НАЕР розпочинає перший етап Всеукраїнської акції “Заміни лампочку”, в ході якого будуть пропагуватися переваги використання енергоефективних ламп перед звичайними лампами розжарювання. Це дасть можливість суттєво зменшити витрати електроенергії на освітлення та підвищити його якість, а також знизити рівень забруднення навколишнього природного середовища. “Дуже важливо донести до людей інформацію, що застосування новітніх технологій енергоефективних джерел світла допоможе зменшити напругу на електромережі та сприятиме підвищенню екологічної безпеки”, - зазначив Голова НАЕР Ігор Черкашин, коментуючи початок проведення акції.

Також в рамках Тижня енергоефективності оголошено про початок Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків на тему енергозбереження та енергоефективності “Діти за чисту енергію”. Метою Конкурсу є формування нового енергоефективного світогляду в суспільстві шляхом залучення підростаючого покоління до навчально-практичної діяльності з питань ефективного використання енергетичних ресурсів, пошуку та підтримки обдарованих дітей, створення умов для їх подальшої творчості, сприяння професійному самовизначенню молоді, активізації творчої діяльності вчителів.
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 4795