Забудовники зітхнуть з полегшенням

Забудовники зітхнуть з полегшенням

Кабінет Міністрів України на черговому засіданні 10 вересня прийняв розроблену Міністерством регіонального розвитку та будівництва України Постанову «Про внесення змін до Порядку надання архітектурно-планувального завдання та технічних умов щодо інженерного забезпечення об`єкта архітектури і визначення розміру плати за їх видачу, затвердженого постановою КМУ від 20 грудня 1999 року №2328.
Документ пропонує пункт 17 Порядку надання архітектурно-планувального завдання та технічних умов щодо інженерного забезпечення об`єкта архітектури і визначення розміру плати за їх видачу доповнити такими абзацами: «При наданні технічних умов враховується, що місце приєднання інженерних мереж замовника (забудовника) до магістральних чи інших інженерних мереж знаходиться на межі земельної ділянки замовника (забудовника) або за згодою замовника (забудовника) на території цієї земельної ділянки. Всі об`єкти інженерного забезпечення, розташовані на земельній ділянці замовника (забудовника), є власністю замовника.
Якщо технічними умовами передбачається необхідність будівництва замовником (забудовником) інженерних мереж поза межами його земельної ділянки, ці об`єкти передаються на баланс відповідним організаціям, які надають технічні умови, з обов`яковим здійсненням компенсації ринкової вартості такого об`єкта інженерного забезпечення замовнику».
Пункт 23 Порядку, Постанова викладає в новій редакції:
«Усі організації незалежно від форми власності зобов`язані надати технічні умови у п`ятнадцятиденний строк з дня звернення. Розгляд заяви проводиться лише на основі матеріалів і даних замовника без подання технічних умов інших організацій.
Організації, які надають технічні умови щодо Інженерного забезпечення об`єкта архітектури несуть відповідальність у разі порушення строку видачі технічних умов відповідно до законодавства.
Застосування санкцій здійснюється у разі надходження скарги від замовника до Державної архітектурно-будівельпої інспекції України чи її територіальних органів. Строк розгляду скарги та застосування санкцій не повинен перевищувати 10 робочих днів з дати надходження скарги.
Державна архітектурно-будівельна інспекція України та її територіальні органи зобов`язані письмово повідомити замовника протягом 10 робочих днів з дати надходження скарги про вжиті заходи».
http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 4619