Мінрегіонбуд розробив новий Порядок прийняття об’єктів в експлуатацію

Мінрегіонбуд розробив новий Порядок прийняття об’єктів в експлуатацію

За поданням Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів.
Порядок визначає, що закінчені будівництвом об`єкти приймаються в експлуатацію приймальними комісіями, створення яких здійснюється на підставі письмової заяви замовника та ряду необхідних документів до інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, яка видала дозвіл на виконання будівельних робіт. Інспекція розглядає подані матеріали і у разі відповідності їх пункту 3 названого Порядку, протягом трьох робочих днів утворює приймальну комісію. До складу приймальної комісії включаються представники замовника, ген проектувальної та ген підрядної організацій, страхової компанії (якщо об’єкт застрахований) і інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. Порядок визначає, що головою приймальної комісії призначається представник замовника.
Прийняття в експлуатацію полягає у підтвердженні приймальними комісіями готовності до експлуатації об`єктів нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту будівель і споруд як житлово-громадського, так і виробничого призначення, інженерних мереж і споруд, транспортних магістралей, окремих черг пускових комплексів, їх інженерно-технічне оснащення відповідно до затвердженої в установленому порядку проектної документації, нормативних вимог, вихідних даних на проектування.
Строк роботи приймальної комісії, як про це йдеться в документі, не може перевищувати 10 робочих днів з дня прийняття рішення про її створення. На підставі акта готовності об`єкта до експлуатації, рішення приймальної комісії інспекція державного архітектурно-будівельного контролю протягом 2 робочих днів з дня його прийняття видає замовнику або уповноваженій ним особі сертифікат відповідності.
Нова Постанова набирає чинності з 1 січня 2009 року. Постанова КМУ від 22 вересня 2004 року №1243 "Про Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів" втратила чинність.
http://www.minregionbud.gov.ua
Идентификатор: 4620