Уряд прогнозує в наступному році зростання ВВП на рівні 6% і промислового виробництва на 5,7%

Уряд прогнозує в наступному році зростання ВВП на рівні 6% і промислового виробництва на 5,7%

У 2009 році обсяг ВВП в Україні зросте на 6%, а промислове виробництво – на 5,7%. Такі орієнтири визначено у схвалених сьогодні Урядом основних прогнозних показниках економічного і соціального розвитку України на 2009 рік.

“Основним чинником економічного зростання у 2009 році буде розширення внутрішнього попиту за рахунок збільшення як споживчого, так і інвестиційного попиту”, - заявив Міністр економіки України Богдан Данилишин, коментуючи рішення Уряду.

Згідно з урядовими прогнозами, в умовах уповільнення інфляції та підвищення розміру мінімальної заробітної плати до рівня прожиткового мінімуму відбудеться прискорене зростання середньомісячної заробітної плати до 17,3%.

Важливим чинником економічного зростання буде подальший розвиток зовнішньої торгівлі, в тому числі і завдяки розширенню участі України в інтеграційних процесах. За словами Богдана Данилишина, Уряд прогнозує зростання експорту на 22,1% в основному за рахунок поставок продукції агропромислового комплексу та машинобудування до країн СНД та ЄС. Що стосується імпорту, то, на думку Міністра економіки, в порівнянні з 2008 роком його приріст уповільниться до 25,6% у зв`язку з підвищенням цін на енергоносії.

Як зауважив Богдан Данилишин, у 2009 році Уряд продовжить реалізацію антиінфляційних заходів, спрямованих на зниження інфляційного тиску, обумовленого надлишковим попитом, зокрема за рахунок здійснення виваженої грошово-кредитної та бюджетної політики, розвитку фінансового та фондового ринків. Це сприятиме підвищенню довіри населення до фінансових установ та збільшенню надходжень інвестицій в економіку України, - зазначив Міністр.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4612