Мінрегіонбуд створюватиме умови для формування потужних вітчизняних будівельних організацій

Мінрегіонбуд створюватиме умови для формування потужних вітчизняних будівельних організацій

Держава повинна сприяти появі нових технологій виробництва у будівельній галузі, що здешевить саме виробництво та зробить вітчизняні підприємства конкурентоспроможними. На цьому наголосив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда спілкуючись із журналістами 26 серпня.

Василь Куйбіда заперечив, що в Україні виробляють неякісні будівельні матеріали і підкреслив, що вони нічим не поступаються європейським зразкам.

“Інша справа, коли ми готуємося до жорсткої конкуренції з приходом в Україну потужних вишукувальних, проектних, будівельних організацій з Європи. А вони прийдуть, бо Україна вступила в сот. Тому нам потрібно вітчизняні вишукувальні, проектні і будівельні організації зробити потужними. Для цього вони повинні мати розвинену внутрішню інфраструктуру – оптимальне організаційне структурування, яке б дозволяло охоплювати увесь цикл діяльності, що є запорукою мобільності, а значить і ринкової стійкості таких організацій. Вони також повинні мати сучасні основні засоби, висококваліфікований управлінський склад та виконавчий персонал, тобто все те, без чого отримати стабільне надходження інвестицій неможливо”, - зазначив Міністр. Василь Куйбіда зазначив, що на сьогодні, через запровадження механізмів технічного регулювання – запровадження нових умов ліцензування будівельної діяльності, нових вимог до провадження технічного нагляду за будівництвом, а з наступного року – запровадження системи професійної атестації виконавців окремих видів робіт зі створення об`єктів архітектури, створює більш комфортні умови для розвитку потужних будівельних структур на ринку будівельних послуг України.

Міністр також нагадав, що сьогодні Мінрегіонбуд спільно з Міносвіти працюють над вирішенням проблемних питань забезпечення кваліфікованими кадрами будівельне виробництво, а разом з Мінпромполітики – над вирішенням проблем забезпечення підприємств будівельної галузі сучасними будівельними машинами та механізмами.

Василь Куйбіда поінформував, що з метою збільшення темпів промислового виробництва, поширення ринків збуту та розширення номенклатури будівельних матеріалів і підвищення їх конкурентоспроможності, на підприємствах України реалізовуються проекти з освоєння виробництва нових будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, шляхом впровадження нових сучасних технологій. Також, за словами Міністра, очолюване ним відомство спільно з Асоціацією «Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів та виробів» доопрацьовують проект Концепції загальнодержавної та регіональних програм розвитку промисловості будівельних матеріалів, виробів та конструкцій.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4525