Василь Куйбіда: Зруйноване житло необхідно відновлювати за сучасними будівельними технологіями

Василь Куйбіда: Зруйноване житло необхідно відновлювати за сучасними будівельними технологіями

Щоб своєчасно відновити житло, яке зруйнувала стихія у західних областях України, необхідно використовувати новітні технології будівництва та сучасні будівельні матеріали. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда на брифінгу 26 серпня.

“Щоб виконати доручення Президента України і до 15 листопада відновити зруйноване житло, необхідно використовувати інші будівельні технології, аніж ті, які використовувалися впродовж останніх десятиліть. В першу чергу це стосується тих областей, де найбільше зруйнованих об`єктів – Чернівецької та Івано-Франківської. Наприклад, сьогодні не дуже поширене дерев`яно-каркасне будівництво чи не широко застосовується при будівництві піностерол, газобетон. Але це те, що дозволить швидко спорудити зруйноване житло”, - зазначив Міністр. Він також додав, що буде проводитись відповідна роз`яснювальна робота серед населення щодо застосування тих чи інших будівельних технологій.

Василь Куйбіда поінформував, що постраждалим від повені регіонам направлено рекомендації стосовно сучасних технологій будівництва і будівельних матеріалів. Крім того, з цього ж питання найближчими днями Мінрегіонбуд проведе розширену нараду за участю компетентних представників органів місцевої влади шести регіонів, які зазнали збитків.

Станом на 26 серпня 2008 року, стихія зруйнувала 1007 об`єктів, з яких 305 – у Івано-Франківській, 613 – в Чернівецькій, 32 – в Тернопільській, 26 – в Закарпатській, 17 – у Львівській, 14 – у вінницькій областях. Також, як поінформував Василь Куйбіда, капітального ремонту потребують 7699, поточного – 21149 об`єктів.

Дані не остаточні, за словами Міністра, і будуть ще змінюватися.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4524