Уряд виступає за зменшення вартості житла в Україні

Уряд виступає за зменшення вартості житла в Україні

Найголовніша проблема будівельної галузі – необ`єктивне формування цінової політики. Про це заявив Перший віце-прем`єр-міністр України Олександр Турчинов під час наради з проблемних питань розвитку вітчизняної будівельної галузі. “Ціни на українському ринку житла перевищили показники багатьох розвинених європейських країн”, - відзначив Олександр Турчинов.

Перший віце-прем`єр-міністр зауважив, що будівельна галузь у всіх країнах є одним з головних індикаторів, який фіксує ситуацію в економіці. В Україні за останні 5-7 років відбулося бурхливе зростання обсягів розвитку будівельної галузі.

Олександр Турчинов підкреслив, що Уряд турбує те, що багато будівельних компаній переносять темпи пуску своїх об`єктів, особливо це стосується тих компаній, які будують житло, залучаючи кошти громадян. Перший віце-прем`єр-міністр наголосив, що контролюючі органи повинні ретельно спостерігати за роботою будівельних компаній, які залучають ресурси громадян України. “Громадяни, які довірили свої ресурси під будівництво житла, повинні мати 100% гарантії, що це житло буде якісне і введено своєчасно”, - наголосив Олександр Турчинов.

Окрім того, одним з проблемних питань, за словами Першого віце-прем`єр-міністра, залишається корупція в питаннях розподілу земельних ділянок. Олександр Турчинов нагадав, що Президент України наклав вето на Постанову Кабінету Міністрів щодо запровадження 100% аукціонів, через що питання аукціонів на земельні ресурси є досі проблемним в багатьох районах. Також, за словами Олександра Турчинова, залишається корупція і в питаннях дозвільної системи.

За переконанням Першого віце-прем`єр-міністра, держава має підтримати тенденцію зі зменшення вартості житла, на яку чекають всі громадяни країни. “Держава готова підтримати, але вона очікує і зворотню реакцію, яка повинна проявлятися саме у формуванні оптимальних цін, що будуть під силу для сплати нашим громадянам”, - підкреслив Олександр Турчинов.
Урядовий портал
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4475