Мінрегіонбуд пропонуватиме зменшити інвестиційне навантаження на забудовників

Мінрегіонбуд пропонуватиме зменшити інвестиційне навантаження на забудовників

Мінрегіонбуд підготував проект Закону України «Про внесення змін до законодавства України з питань спрощення дозвільних процедур у будівництві» і вніс його на розгляд Уряду.
Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда на нараді з розгляду проблемних питань будівельної галузі.

«Основною метою цього законопроекту є досягнення суттєвих зрушень у вирішенні питань вдосконалення існуючої дозвільної системи в будівництві, усунення з неї суперечливих елементів, зменшення інвестиційних ризиків, виключення надмірного адміністративного втручання в процес прийняття рішень у господарській сфері», - зазначив Василь Куйбіда. Він також додав, що з метою сприяння інвестиційній діяльності та задоволення потреб територіальних громад у створенні інфраструктури населених пунктів, Мінрегіонбудом готуються пропозиції щодо законодавчого врегулювання проблеми поєднання інтересів інвесторів-забудовників та територіальних громад стосовно розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів. За словами Василя Куйбіди, в цих пропозиціях розглядається питання щодо зменшення інвестиційного навантаження на забудовників через запровадження нових підходів до формування джерел фінансування розвитку такої інфраструктури, використання обґрунтованих розмірів участі у зазначеному процесі інвесторів-забудовників.

Прес-служба Мінрегіонбуду
http://minregionbud.gov.ua
Идентификатор: 4483