Українські проектні інститути нададуть громадянам, житло яких зруйноване стихією, проекти будинків

Українські проектні інститути нададуть громадянам, житло яких зруйноване стихією, проекти будинків

Українські проектні інститути не безкоштовній основі передають потерпілим від стихії у західних областях проекти будинків, загальною площею від 44 до 250 кв. м. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда сьогодні під час прес-конференції.

Міністр повідомив, що до Івано-Франківської та Чернівецької областей делеговано групу фахівців для проведення цільових нарад з архітекторами, з управліннями архітектури і містобудування. Окрім того, за словами Василя Куйбіди, фахівці вже передали до кожної з обласних та районних державних адміністрацій пакет документів, щоб громадяни, у яких внаслідок стихії зруйновані будинки, могли на власний розсуд обрати один із запропонованих проектів.

Міністр регіонального розвитку та будівництва зауважив, що „УкрНДІПроцивільсільбуд” передає 28 проектів, загальна площа будинків яких від 60 до 250 кв. метрів. Також, за його словами, проекти будинків загальною площею від 44 до 97 кв. метрів постраждалим передає і „Діпромісто”. Василь Куйбіда додав, що будівництво буде контролювати Держбудконтроль.

Окрім того, Міністр зауважив, що Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко провела нараду з проектуючими і будівельними організаціями щодо розробки спеціальних будинків для зони паводку, які були б нечутливими до можливих рецидивів стихії.

Урядовий Портал
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4448