Турчинов доручив профільним міністерствам затвердити ТЕО нового мостового переходу через Дніпро у Кременчуці

Турчинов доручив профільним міністерствам затвердити ТЕО нового мостового переходу через Дніпро у Кременчуці

Перший віце-прем`єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ доручив Мінтрансзв`язку, Мінрегіонбуду, Мінфіну, Мінекономіки, Укравтодору, Мін`юсту опрацювати питання затвердження техніко-економічного обґрунтування нового мостового переходу через Дніпро у Кременчуці.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі міськвиконкому Кременчука.
Нещодавно голова Полтавської облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ звернувся до Кабінету міністрів з проханням прискорити підписання розпорядження уряду «Про схвалення техніко-економічного обґрунтування мосту через Дніпро у Кременчуці Полтавської області».
У своєму листі губернатор, зокрема, зазначив, що будівництво нового мосту в Кременчуці не є виключно проблемою територіальної громади міста та комунальної власності області, а має загальнодержавне значення. За Законом України «Про генеральну схему планування території України» передбачено державну підтримку територій з високим рівнем виробничо-містобудівного освоєння та природно-техногенної небезпеки, до яких беззаперечно належить територія Кременчука. Згідно з Переліком автомобільних доріг загального користування державного значення, затвердженого Кабінетом міністрів України від 24.06.06 р. №865, через Кременчук пролягають міжнародна дорога М-22 «Полтава - Олександрія», яка є частиною Європейського автомобільного маршруту Е-584 «Полтава - Кіровоград - Кишинеу- Гургулешти - Галац - Слобозія»; національна автомобільна дорога Н-08 «Бориспіль - Дніпропетровськ - Запоріжжя». Зазначені автомобільні дороги перетинають Дніпро єдиним в межах міста суміщеним залізнично-автомобільним мостом, габаритні та технічні параметри якого не забезпечують сучасних потреб та безпечних умов руху автомобільного транспорту.
За інформацією прес-служби міськвиконкому Кременчука, днями на селекторній нараді, яку проводила прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО, губернатор Полтавщини знову підняв це питання. Прем`єр пообіцяла розібратися і дала відповідні доручення Кабінету міністрів.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4360