У Києві створено комісію з питань капітального будівництва та реконструкції - КМДА

У Києві створено комісію з питань капітального будівництва та реконструкції - КМДА

У столиці за дорученням Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО створено комісію з розгляду окремих питань капітального будівництва та реконструкції.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Дениса БАССА.
«Протягом тижня головні розпорядники бюджетних коштів щодо всіх об`єктів, на фінансування яких витрачаються кошти місцевого бюджету, мають подати на розгляд Комісії завдання на проектування, інформацію щодо кошторисної вартості будівництва та реконструкції, а також інформацію про підрядну організацію, фактичну вартість будівництва, переліки об`єктів, за якими порушені нормативні строки будівництва або реконструкції, з відповідними поясненнями. Також з Комісією має бути погоджений граничний розмір кошторисної вартості будівництва та реконструкції об`єктів», – розповів Д.БАСС.
Він також зазначив, що до 1 серпня поточного року мають бути розроблені Нормативи забезпеченості населення м. Києва об`єктами інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.
За словами Д.БАССА, до компетенції Комісії належить не лише погодження на проектування об`єктів та розмір граничної кошторисної вартості об`єктів, а й погодження проектів комплексної забудови житлових кварталів об`єктами соціального призначення та інженерно-транспортної інфраструктури. Також Комісія вирішуватиме питання щодо необхідності, пріоритетності та першочерговості будівництва або реконструкції об`єктів та визначення їх місця розташування. Крім того, до функцій Комісії входитиме контроль за дотриманням проектних рішень, будівельних норм, правил забудови та використання бюджетних коштів.
«До складу Комісії можуть входити представники Київради, Київської міської державної адміністрації, структурних підрозділів КМДА, представники підприємств, установ, організацій, а також експерти та консультанти», – додав Д.БАСС, який очолює Комісію. Заступник голови Комісії – начальник Головного управління економік та інвестицій Марина ЛУКАШИНА. Також до її складу увійшли заступник голови КМДА – начальник Головного фінансового управління Віктор ПАДАЛКА, начальник Київської філії Державного підприємства «Спеціалізована державна експертна організація – Центральна служба Української державної експертизи» Анатолій КАРМІНСЬКИЙ, начальник Головного управління капітального будівництва Віктор ЧЕРНІЙ, генеральний директор КК «Київавтодор» Георгій ГЛІНСЬКИЙ, начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Володимир присяжнюк, начальник відділу координаційної роботи проектних і будівельних організацій Володимир КУНАХ, заступник начальника управління з питань капітального будівництва та розвитку інфраструктури міста Головного управління економіки та інвестицій Ольга МАМІНА.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4344