Віце-прем`єр-міністр України Іван Васюник провів зустрічі з керівництвом усіх приймаючих та двох запасних міст Євро-2012

Віце-прем`єр-міністр України Іван Васюник провів зустрічі з керівництвом усіх приймаючих та двох запасних міст Євро-2012

Упродовж останнього тижня Віце-прем`єр-міністр України Іван Васюник провів робочі наради за участі заступників профільних міністерств та керівництва чотирьох приймаючих і двох резервних міст Євро-2012. Під час засідання учасники обговорювали головні проблеми підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

За результатами зустрічей міністерства, залучені до підготовки ЄВРО-2012, та представники місцевої влади отримали доручення доопрацювати проблемні питання.

Зокрема, Мінсім`їмолодьспорту разом з дніпропетровською владою за участю Федерації футболу мають до середини липня визначити чотири стадіони для забезпечення тренувань команд учасниць чемпіонату Європи 2012 року з футболу на основі отримання гарантійних листів власників або інвесторів та їх намірів (інвестиційних угод) щодо конкретних об`єктів спортивної інфраструктури. Спільно з Мінтрансзв`язком місцеве керівництво має розробити та затвердити окремий план реконструкції аеропорту в м. Дніпропетровську.

До 18 липня Львівська ОДА разом з Львівською міськрадою має визначити, з урахуванням наданих гарантій та вимог УЄФА, заходи щодо будівництва стадіону у місті в частині визначення інвестора, обсягів та джерел фінансування і надати гарантійні листи (інвестиційні угоди), підписані інвесторами.

У другій декаді липня приймаючі та резервні міста зобов`язані разом з Укравтодором остаточно визначитися з потребами щодо ремонту доріг.

Міністерство культури та туризму спільно з Донецькою ОДА та за участю Донецької міськради має визначити перелік готелів, будівництво яких передбачено Державною цільовою програмою з урахуванням наданих гарантій УЄФА, які підтверджені гарантійними листами (інвестиційними угодами) інвесторів та їх намірами щодо конкретних об`єктів. Опрацьовуються також пропозиції щодо будівництва нового приміського пасажирського вокзалу станції Донецьк в частині джерел та обсягів фінансування.

Одеська влада до 15 липня має узгодити з профільними відомствами пропозиції щодо необхідності включення до Державної цільової програми будівництва нового стадіону, враховуючи терміни визначення конкретного інвестора, отримання гарантійних листів, підписаних інвесторами та їх намірів.

Кожне місто має опрацювати питання щодо кількості та місць розміщення фан-зон, кількості великих екранів з урахуванням досвіду проведення чемпіонату Європи 2008 року з футболу в Австрії та Швейцарії.

Хід виконання доручень буде розглянуто на черговій нараді у віце-прем`єр-міністра І.Васюника.
Урядовий Портал
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 4330