Уряд затвердив угоду про демонтаж ТРЦ «Троїцький» біля НСК «Олімпійський»

Уряд затвердив угоду про демонтаж ТРЦ «Троїцький» біля НСК «Олімпійський»

Уряд затвердив угоду про демонтаж ТРЦ “Троїцький” біля НСК “Олімпійський”.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Кабміні перший віце-прем`єр-міністр України Іван ВАСЮНИК.
Він нагадав, що було досягнуто взаємної домовленості з трьома підписантами договору про демонтаж «Троїцького» про те, що від КМДА і Держуправління справами буде напрямлено листа-звернення до Кабміну про процедуру узгодження.
«І ми домовились, щойно буде цей лист, Кабмін дасть відповідь, яка звучатиме чітко і однозначно: що ми ознайомились з угодою, ми прийняли розпорядження Кабміну і просимо вважати це розпорядження актом узгодження підписаного вами трьома угоди», - сказав він.
За словами І.ВАСЮНИКА, лист до уряду надійшов лише сьогодні, 9 липня. «Щойно на засіданні Кабміну прийнято протокольне доручення щодо повідомлення підписантам цього листа – ГОЛУБЧЕНКУ (КМДА) і панові ТАРАСЮКУ (голова Держуправління справами) за текстом – просимо вважати ухвалення розпорядження про відкликання всіх судових позовів формальним актом узгодження вашої угоди», - повідомив І.ВАСЮНИК.
За його словами, таким чином, зупинені всі судові позови уряду до будівництва ТРЦ «Троицкий».
Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор ЮЩЕНКО зобов`язав уряд сьогодні ж, 9 липня, парафувати угоду про демонтаж торговельно-розважального центру “Троїцький”, який будувався біля національного спортивного комплексу “Олімпійський”.
8 липня голова Київської міської державної адміністрації Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ заявив, що демонтаж ТРЦ «Троїцький» припинено через відсутність підпису прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО під договором з інвестором.
УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК “Олімпійський” матчів Євро-2012, якщо не буде демонтовано торгово-розважальний центр “Троїцький” перед стадіоном, оскільки через ТРЦ стадіон не відповідає вимогам безпеки для проведення спортивних заходів такого рівня.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4310