Уряд прийняв цільову програму з впровадження енергозберігаючих джерел світла

Уряд прийняв цільову програму з впровадження енергозберігаючих джерел світла

Уряд прийняв цільову науково-технічну програму розробки та впровадження енергозберігаючих світлодіодних джерел світла та освітлювальних систем на їх основі. Про це Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила на прес-конференції.

Юлія Тимошенко зазначила, що в той час, коли світ вже розробив спеціальні освітлювальні прилади на базі світлодіодних джерел, Україна ще користується лампами розжарювання, які витрачають 30% зайвої енергії на обігрів приміщення. Вона підкреслила, що якщо Україна почне повномасштабну кампанію з заміни ламп розжарювання на світлодіодні, то це призведе до 30-відсоткового зниження вартості електроенергії.

Юлія Тимошенко підкреслила, що Уряд також створить протекціоністські умови для бажаючих зайнятися виробництвом таких ламп в Україні, а також надасть підтримку для імпорту світлодіодних ламп до країни.

Прем`єр-міністр відзначила, що першочергово заміну ламп проведуть у бюджетних установах. “Це для нас було б просто довгоочікуваною економією і бюджетних ресурсів, і енергії, якщо б ми хоча б в бюджетній сфері це зробили”.

Окрім того, Уряд започаткує широку інформаційну програму для населення, яка інформуватиме людей, які економічні вигоди вони отримають від заміни ламп розжарювання на світлодіодні.
Урядовий Портал
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 4311