Постраждалі від афери «Еліта-центру» заявляють про невиконання КМДА рекомендацій урядової комісії

Постраждалі від афери «Еліта-центру» заявляють про невиконання КМДА рекомендацій урядової комісії

Інвестори, які зазнали збитків внаслідок діяльності групи будівельних компаній «Еліта-центр», заявляють про невиконання Київською міською держадміністрацією рекомендацій Урядової комісії щодо вирішення проблеми забезпечення житлом інвесторів, які постраждали від «Еліта-центр».
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку і будівництва України.
Як зазначається в повідомленні, КМДА не виконала рекомендацій комісії про затвердження Порядку відшкодування вартості інвестицій, внесених постраждалими громадянами, для будівництва житла «Еліта-центр».
Як пояснили представники Київської міськдержадміністрації на засіданні комісії, КМДА подала на розгляд Київської міської ради два проекти вказаного порядку, один з яких був рекомендований урядовою комісією і узгоджений з постраждалими, а другий був розроблений КМДА і не узгоджувався з постраждалою стороною.
За даними міністерства, постраждалі інвестори категорично протестують проти того, аби міськрада Києва розглядала не узгоджений з ним порядок відшкодування вартості інвестицій. При цьому КМДА називає своїм правом подавати на розгляд міськради власний документ.
За словами голови урядової комісії, міністра регіонального розвитку і будівництва Василя КУЙБІДИ, якщо КМДА не відкличе неузгоджений документ, то урядова комісія звернеться до Київради з проханням першочергово розглянути Порядок відшкодування відповідно до законодавства вартості інвестицій, рекомендований урядовою комісією.
Також на засіданні комісії було ухвалено рішення включити до її складу представника Київради, ім`я якого поки що не відоме.
Як повідомляв УНІАН, 20 травня Державна комісія з розв`язання проблеми забезпечення житлом інвесторів, які зазнали збитків внаслідок діяльності групи будівельних компаній «Еліта-центр», рекомендувала КМДА до 4 червня затвердити Порядок відшкодування вартості інвестицій, внесених постраждалими громадянами, для будівництва житла «Еліта-центр».
За словами В.КУЙБІДИ, комісія вирішила схвалити основні положення Порядку і договору про забезпечення житлом інвесторів, запропоновані КМДА і представниками постраждалої сторони.
При цьому комісія рекомендувала Київській міськдержадміністрації в двотижневий термін затвердити ці документи.
Згідно з рішенням комісії, КМДА впродовж двох місяців рекомендовано укласти індивідуальні договори з кожним постраждалим інвестором після надходження від них відповідних заявок.
При цьому, за словами учасників засідання комісії, дані документи повинні бути винесені на затвердження сесії Київради.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4275