Будівля центру «Троїцький» перед НСК `Олімпійський` буде знесена через 100 днів - КМДА

Будівля центру «Троїцький» перед НСК `Олімпійський` буде знесена через 100 днів - КМДА

Будівля торговельно-розважального центру `Троїцький` перед НСК `Олімпійський` у Києві буде знесена через 100 днів.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО.
За його словами, ВАТ `Київметробуд` учора розпочало роботи з демонтажу об`єкту на Троїцькій площі.
`Вчора для початку робіт на об`єкт привезено другий екскаватор та гідравлічні ножиці. В повну силу демонтаж розпочали сьогодні. Техніка працює з 8 до 22 години, знесення `Троїцького` відбувається за тією технологією, яку ми демонстрували раніше. Тому сьогодні я впевнено можу сказати, що демонтаж буде виконано протягом ста днів`, – зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.
Вартість робіт, за його словами, остаточно визначить комунальна організація `Київдержекспертиза`.
Питання про виділення коштів з міського бюджету на демонтаж буде вирішене на одній із найближчих сесій Київської міської ради.
Як повідомляв УНІАН, 27 червня Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ заявив, що київській владі ніщо не перешкоджає знести недобудовану будівлю центру «Троїцький» перед НСК «Олімпійський».
«У Києва, київської адміністрації немає жодних проблем, щоб знести цю неморальну будову», - сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.
За його словами, вже підписані всі необхідні угоди про те, щоб приступити до ліквідації цієї забудови. «І це може бути сьогодні, зараз, через хвилини, або завтра», - зазначив міський голова.
На запитання журналістів, чому все ж таки демонтаж не починається, Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ відповів, що на сьогодні угода передана до Кабінету міністрів для узгодження. «Питання, я думаю, розглядається в Кабінеті міністрів, і йому потрібно буде все лише задекларувати, що він не матиме надалі претензій до інвестора», - повідомив мер.
У свою чергу, коментуючи питання зносу недобудови перед НСК «Олімпійський», перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО повідомив, що 27 червня планується підписати договір вже з виконавцем робіт зі зносу недобудови.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4278