Будівництво на території Жовтневої лікарні незаконне з точки зору розвитку Києва як зеленої столиці - Черновецький

Будівництво на території Жовтневої лікарні незаконне з точки зору розвитку Києва як зеленої столиці - Черновецький

Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ заявив, що вважає будівництво на території Олександрівської (Жовтневої) лікарні незаконним і підозрює, що чинився тиск на суддю, який ухвалив рішення, яке дозволяє забудову території.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.
«Будівництво на території Олександрівської лікарні незаконне з точки зору ідеології розвитку Києва як зеленої столиці. І, на мій погляд, рішення Київського господарського суду, що винесене на користь будівництва, ухвалене під тиском на судові органи з боку тих, хто стоїть за забудовником і лобіює його інтереси», – заявив Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.
Київський міський голова підкреслив, що інтереси киян повинні бути на першому місці, і він має намір підтримати вимоги мешканців столиці щодо припинення цього будівництва.
«Я маю підозри, що саме БЮТ і саме один із перших керівників цієї політичної сили лобіюють такі протизаконні рішення суду. Це ганьба, що ухвалюються рішення на користь можновладців, які обмежують права киян. Ніяких законних підстав у суді для того, щоб це будівництво продовжувалося, не було і немає. І подібні рішення ні до чого доброго не приведуть», – відзначив Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.
Мер Києва підкреслив, що столична влада має намір оскаржувати рішення суду, яке дозволяє забудову паркової зони на території, яка належить лікарні.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4269