На Тернопільщі проведуть конкурс з благоустрою населених пунктів

На Тернопільщі проведуть конкурс з благоустрою населених пунктів

На Тернопільщині три села кожного району, які забезпечать найкращий благоустрій території, отримають грошові премії.
Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник обласного управління житлово-комунального господарства Богдан СКОРИК, село, яке здобуде перше місце в конкурсі отримає 10 тис. грн, друге – 7 тис. грн, третє – 3 тис. грн. “Конкурс коликаний, щоб усі населені пункти навели елементарний порядок, щоб у кожному селі створили місця для збору сміття, щоб прибрали береги річок, впорядкували джерела, скотомогильники”, – сказав Б.СКОРИК. Наразі, за його даними, лише 20% сіл області мають відведені місця, де жителі можуть залишати сміття для накопичення та подальшого вивезення.
Проводити конкурс, розповів Б.СКОРИК, будуть протягом 2008-2010 років у два етапи.
На першому етапі до 1 жовтня кожного року районні конкурсні комісії визначатимуть до п’яти кращих сільських рад, які братимуть участь у другому етапі конкурсу. Другий етап триватиме до 1 грудня. До цього часу обласна конкурсна комісія на підставі поданих райдержадміністраціями документів визначить переможців - по три села з кожного району. Фінансуватиметься конкурс з місцевого бюджету.
“Під час визначення найкращих члени комісії звертатимуть увагу на санітарний стан майданів, пішохідних доріжок, кладовищ, джерел, прибережних смуг. Дивитимуться, чи затверджені в населеному пункті правила благоустрою, чи є паспортизований майданчик для накопичення сміття, чи складено графік його вивозу на сміттєзвалище, чи облаштовані майданчики зберігання гною, міндобрив, пестицидів. Також до уваги братиметься, на скільки періодично в населеному пункті проводяться заходи з благоустрою, чи залучають до них молодь, чи облаштовані місця для відпочинку”, – повідомив Б.СКОРИК. Він також додав, що для стимулювання сортування та вивезення сміття громади за кожну здану тонну сміття отримуватимуть 3 грн.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4266