КП «Київтранспарксервіс» з початку року переказало до бюджету столиці 3 млн. грн.. - КМДА

КП «Київтранспарксервіс» з початку року переказало до бюджету столиці 3 млн. грн.. - КМДА

Внаслідок впровадження нової форми оплати паркування надходження від паркувальної діяльності значно збільшилися і з початку року становлять близько 6,5 млн. грн. Тільки за п`ять місяців цього року КП «Київтранспарксервіс» переказало 3 млн. грн. до місцевого бюджету та понад мільйон грн. до держбюджету.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі КМДА за посиланням на першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Дениса БАССА.
За його словами, зараз КП «Київтранспарксервіс» володіє денними парковками майже усіх районів, окрім Дніпровського, і веде активну діяльність, щоб отримати також нічні паркувальні місця.
«Через те, що не всі паркувальні майданчики передані у підпорядкування КП «Київтранспарксервіс», особливо нічні майданчики, які передав лише Печерський район, місто втрачає значні кошти. Зокрема, тільки місцевий бюджет втрачає понад 6 млн. грн. щомісячно. Тому наразі ми активно працюємо в цьому напрямку і робимо усе можливе, щоб якомога швидше вирішити і це питання», – зазначив Д.БАСС.
Міська влада постійно вдосконалює нову систему паркування у столиці. «До кінця цього року ми плануємо облаштувати сотнею паркоматів комунальні паркувальні майданчики, які розміщені в центральній частині міста. А також облаштуємо майданчики камерами відеоспостереження в рамках системи АСУТ. Це дасть можливість постійно моніторити кількість машин, які заїжджають на майданчики, та виключити корупційну діяльність», – повідомив Д.БАСС.
За його словами, безготівкова форма оплати паркування дала можливість збільшити дохід від одного паркувального місця у 10 разів. Окрім того, активно діє система «Мобільне паркування», яка з травня місяця цього року поширена на всі три територіальні зони паркування. Нині в цій системі зареєстровано майже 5 тис. користувачів, з них близько тисяча – активні користувачі. За 15 днів червня мобільними телефонами для сплати за паркування водії скористалися вдвічі більше, ніж за увесь травень.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4254