Турецька та іспанська компанії відібрані для завершального етапу тендеру на будівництво терміналу в аеропорту «Бориспіль»

Для участі в завершальному етапі тендеру на будівництво терміналу в аеропорту «Бориспіль» (з використанням японського кредиту) відібрані турецька група “Dogus/Alarko/YAD (YDA)” і іспанська компанії “Obrascon Huarte Lain”.
Про це сьогодні повідомив журналістам, відповідаючи на запитання УНІАН, міністр транспорту і зв`язку Йосип ВІНСЬКИЙ.
За його словами, ці компанії були відібрані після попереднього відбору з трьох компаній, і 17 червня вони подали свої фінансові пропозиції в рамках другого етапу тендеру.
«Вже проведено другий етап, відкриті конверти, економічна частина. Зараз два тижні тендерний комітет вивчає відповідно до регламенту, після цього буде прийняте рішення стосовно компанії, котра будуватиме (термінал – УНІАН)», - сказав міністр.
Як підкреслив Й.ВІНСЬКИЙ, обидві компанії – "з хорошою будівельною історією".
Як повідомляв УНІАН, 3 травня 2007 р. міжнародний аеропорт „Бориспіль” офіційно оголосив про початок попередньої кваліфікації з вибору генерального забудовника для реалізації проекту „Будівництво нового термінального комплексу аеропорту ”Бориспіль” на кошти кредиту, наданого Японським банком міжнародного розвитку (JBIC). Від банку JBIC було одержане узгодження документації за попередньою кваліфікацією.
Будівництво терміналу D передбачається за рахунок коштів японської кредитної лінії, котра становить 178 млн. дол. (75%). Зобов`язання аеропорту «Бориспіль” щодо будівництва нового терміналу - 60 млн. дол. (25%).
7 травня цього року відбулося відкриття пакетів технічної документації по тендеру на визначення генерального підрядника будівництва нового термінального комплексу “D” в міжнародному аеропорту “Бориспіль” за кошти японського кредиту. Свої пропозиції надали визнані лідери світового будівельного ринку - іспанська компанія “Obrascon Huarte Lain”, турецька група “Dogus/Alarko/YAD (YDA)” і американсько-турецько-японська група “Enka-Bechtel in assoc. with Mitsubishi”.
29 березня 2005 року в Києві було підписано Угоду (у формі обміну нотами) між урядами України і Японії про надання кредиту для фінансування проекту розвитку ДМА «Бориспіль» на термін 30 років і на суму 19 млрд. 92 млн. єн (близько 180 млн. дол.). Субкредитна угода підписана з банком-агентом в Україні - Державним міжнародним експортно-імпортним банком 22 вересня 2005 р. з виплатою 2,5% річних. Кредит наданий до 10 березня 2035 року. Термін його погашення - з 10 вересня 2015 р. по 10 березня 2035 року.
За даними аеропорту, пропускна спроможність будівлі пасажирського терміналу першої фази будівництва складе 1500 пас/год/пік, а введення в експлуатацію терміналу разом з наявними потужностями аеропорту забезпечить у 2010 р. обслуговування «Борисполем» 8,1 млн. пасажирів на рік.
Генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Олександр ШИШКОВ у середині квітня ц.р. заявив, що має намір скоротити терміни проведення тендеру з визначення генпідрядника будівництва в аеропорту терміналу D за японським кредитом з 6 до 2 місяців. За його словами, будівництво терміналу розпочнеться в 2008 році, можливо, в середині літа, і завершиться в 2010 - початку 2011 року. Також О.ШИШКОВ повідомив, що на будівництво терміналу D необхідно додатково 180 млн. доларів, а в цілому - 350 млн. доларів.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4248